Brussels Airport: Brussel zet Vlaanderen het mes op de keel

Brussel zet Vlaanderen inzake het conflict omtrent ‘Brussels Airport’ het mes op de keel. De Brusselse regering negeert het belangenconflict dat de Vlaamse regering heeft ingeroepen en zal vanaf middernacht boetes uitschrijven aan te luide vliegtuigen. Vlaams Belang vindt dat het welletjes is geweest en vraagt de Vlaamse regering om haar tanden te laten zien. De Vlaamse regering moet de geldstroom van Vlaanderen naar Brussel én Wallonië dus maar ter sprake brengen.

“Brussel wil wel de lusten van een luchthaven in Vlaanderen, maar niet de lasten,” aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Alles wijst er op dat zij inzake Brussels Airport niet bereid zijn om tot een oplossing te komen.”

Het feit dat de Franstalige partijen in dit land ‘Brussels International Airport’ te Zaventem proberen te ondermijnen, hoeft niemand te verbazen. De luchthaven is samen met de Antwerpse haven de grootste economische motor van Vlaanderen, goed voor meer dan 60.000 banen. De afbouw van ‘Brussels International Airport’ biedt de Waalse regering niet toevallig de gelegenheid ‘Brussels South’ in Charleroi verder uit te bouwen.

Dit conflict gaat dus niet louter en alleen over geluidshinder, maar is zwaar politiek geladen. De houding van de Brusselse regering zet niet alleen de luchtvaartmaatschappijen het mes op de keel, maar beschadigt ook de reputatie en de geloofwaardigheid van Brussels Airport. Het zet op die manier duizenden Vlaamse jobs op de helling.

Tom Van Grieken: “Nu blijkt voor de zoveelste keer dat de communautaire vrede waar de N-VA zo prat op gaat, maar van één kant komt. Het wordt tijd dat de Vlaamse regering haar tanden laat zien en toont dat zij niet over zich heen laten lopen. De Vlaamse regering moet de Brusselse met gelijke munt betalen en de geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel in vraag stellen.”