Niets aan toe te voegen… Hallo, N-VA?!

Gisteren – 2 maart – ondervroeg Kamerlid Barbara Pas in de bevoegde Kamercommissie de minister van Mobiliteit, belast met Belgocontrol en de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, over “het ontbreken van taalkaders bij de NMBS”. Barbara Pas had hierover reeds een eerdere schriftelijke vraag  (klik HIER) gesteld, waarop de minister kurkdroog had geantwoord dat het is sinds 1993 geleden is dat de NMBS nog taalkaders heeft opgesteld. Daarbij verwees de minister bovendien naar een compleet verkeerd advies van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Daarmee leek de kous voor de minister af.

Daarom wilde Barbara Pas nu echter weten wat er tegen deze zware wetsovertreding ging gebeuren en welke maatregelen de minister zou nemen ten aanzien van de NMBS. Het antwoord was onwaarschijnlijk: “Mevrouw Pas, het antwoord dat ik u op 1 december 2015 gaf op uw schriftelijke vraag nr. 559, is nog steeds van toepassing en ik heb daar niets aan toe te voegen.”

Er gaat dus niets gebeuren, zoveel is duidelijk. Communautaire stilstand heet dat, waarvan uiteindelijk alleen de Franstaligen profiteren. De Vlaamse partijen in de federale regering zijn aan handen en voeten gebonden en lijken niet geneigd om hier op hun strepen te gaan staan… Hallo, N-VA?!

Lees HIER de volledige vraag. In het commissieverslag dat je zal te zien krijgen, blader je dan naar vraag 02.