‘Paard van Brussel’ in de Vlaamse Rand

Aanstaande zondag betogen verschillende organisaties uit de Vlaamse Beweging en een aantal streekverenigingen tegen de geplande bouw van een reusachtig Eurostadion in Strombeek-Bever (Grimbergen). Het Vlaams Belang steunt de actievoerders.

Vlaanderen heeft zich een periode van communautaire stilstand laten aanpraten. In ruil zou er eindelijk worden gebroken met een beleid dat steeds was afgestemd op Franstalige wensen en overtuigingen. Met de neus op nieuwe regelgeving en tot over de oren in eeuwig hoogdringende dossiers, verliezen Vlaamse politici het totaalbeeld uit het oog.

Parking C = Plan B

Dat bredere plaatje is de luwte en de comfortzone, waarvan de Franstalige politieke partijen dankbaar gebruik maken om het einde van België op hún voorwaarden verder voor te bereiden. Nu de Vlamingen de kastanjes maar uit het vuur moeten halen in de federale regering, kunnen Waalse en Brusselse politici volop hun Plan B verder uitrollen. Binnen enkele legislaturen komt het breekpunt en zal België niet langer houdbaar blijken. De ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ bereidt zich daar intensief op voor.

Die Fédération voorziet de verdrijving van Vlaanderen uit Brussel en de amputatie van grote delen van Vlaams-Brabant. Het Paard van Troje in dat plan is het megalomane project op de Heizel, de reconversie van Parking C tot een nieuw nationaal stadion. Dat stadion zal ook Brusselse overheidsdiensten huisvesten. Dit vormt een regelrechte inbreuk op de Vlaamse territoriale integriteit. Parking C ligt in Grimbergen. Met een oog op de toekomstige Belgische boedelscheiding, is het uiteraard de bedoeling om het gezag van Vlaanderen in de Noordrand te ondermijnen.

Betoog mee!

Daarom haalt de Vlaamse Volksbeweging en het Taal Aktie Komitee alles uit de kast om de inplanting van het Eurostadion tegen te houden. Een nationale betoging behoort daar uiteraard toe. Op 20 maart verzamelen we om 11:00 aan het Cultureel Centrum van Strombeek-Bever om op te trekken richting Parking C. We kleuren het traject geel-zwart met Leeuwenvlaggen. Parking C? Vlaanderen zegt nee!