Beter laat dan nooit…

Deze week vernamen wij via de media dat CD&V en de N-VA in Brussel-stad hekelen dat Faouzi Hariche (PS), de Brusselse schepen voor Onderwijs, nauwelijks aandacht heeft voor het Nederlandstalige onderwijs. Beide partijen stellen voor om haar bevoegdheden over te dragen aan de schepen van Nederlandstalige aangelegenheden.
Terecht klaagt men de in vele opzichten stiefmoederlijke behandeling van het Nederlandstalig Stedelijk onderwijs in Brussel aan. Het is overigens bizar dat in de Stad Brussel de Vlaamse schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden niet bevoegd is voor het stedelijk Nederlandstalig onderwijs. Dat is in handen van een Franstalige… Bovendien is mevrouw Hariche al 20 jaar verkozen en als 15 jaar schepen. Maar in al die tijd spreekt ze nog steeds geen Nederlands. Spreken met de leerkrachten die onder haar bevoegdheid vallen, is dus compleet onmogelijk. Dit kan toch maar alleen in België!
Het is goed dat CD&V en N-VA dit ein-de-lijk! ook aanklagen, na zoveel jaren… Eindelijk, jawel! Want het was het Vlaams Belang dat reeds in 2003 (!) – dertien jaar geleden – de Nederlandsonkundigheid van deze onderwijsschepen op de korrel nam.